Vi älskar kraften i doft och att översätta koncept och ideer till fysiska upplevelser som skapar bestående minnen och relationer.

SENTRAL är en doftstudio som utvecklar koncept och skapar oförglömliga doftupplevelser för internationella varumärken och organisationer. I över 10 år har vi arbetat med varumärkesutveckling och doftgestaltning internationellt.

SENTRAL drivs av Christine och Niclas Lydeen. Christine har fransk bakgrund och är utbildad vid Studio Bercot i Paris där hon studerat mode och arbetat både för modehus och trendbyråer såsom Li Edelkoort. Niclas har en MFA i Design och har arbetat som Art Director och Creative Director i Reklambranschen och som konsult åt internationella varumärken och magazine. De har ett stort internationellt nätverk inom mode, design och skönhet och arbetar med doft och visuell kommunikation både som entreprenörer i det egna varumärket AGONIST Parfums och som konsulter åt andra aktörer inom flera branscher.

Doftsinnet är vårt starkaste sinne och det enda som är direkt kopplat till känslocentrat i hjärnan. Doft får oss att känna och väcker associationer och minnen till liv. Rätt använt kan doft skapa oförglömliga kopplingar till miljöer, upplevelser och personer som stannar kvar i oss för alltid. Doft kan på ett ögonblick ta oss med på en tidsresa till våra barndomars somrar, den första förälskelsen eller längtan till en särskild plats eller person. Rätt använd kan den även bidra till att stärka dina kunders positiva upplevelse av dig och ditt varumärke.

Kontakta oss för att höra mer om våra helhetskoncept från konceptutveckling, design och produktion.

Namn *
Namn